MAGHOR® MgO Doska

100 % prírodné, izolačné konštrukčné dosky NevPanel®

Maghor® MgO konštrukčná doska od výrobcu NevPanel® je all-in-one riešenie novej generácie pre protipožiarnu ochranu, tepelnú a akustickú izoláciu a ochranu proti vlhkosti s kompletnou európskou certifikáciiou, spĺňajúci najprísnejšie normy a eko štandardy. Maghor® MgO dosky sú hydrofóbne a vode odolné s najvyššou požiarnou odolnosťou A1. Naše dosky vykazujú vysoké hodnoty akustického tlmenia a tepelnej izolácie.

Maghor® materiály sú vhodné na obklady pri renováciách novostavieb, zvlášť vhodné na ochranu oceľových a drevených prvkov, požiarnych únikových ciest, šachiet a protipožiarnych dverí.
Sú vhodné ako náhrada sadrokartónu v podhľadoch a priečkach a nahrádzajú OSB dosky pre použitie v zdvojených podlahách. Medzi doplnkové materiály patrí ohňovzdorná spojovacia a dokončovacia pasta, viacúčelová páska a inteligentné skrutky.

Maghor® MgO dosky zvyšujú kvalitu a hodnotu všetkých stavebných aplikácií svojimi schválenými požiarno-tepelnými a zvukovými izolačnými vlastnosťami.

Oblasť použitia:
Komerčná a bytová výstavba, ako napr. rodinné domy, bytové komplexy, komerčné výškové budovy, školy, nemocnice, hotely, domy, nákupné strediská, študentské internáty, vojenské stavby, budovy, kancelárie a kontajnerové domy, LSF, prefabrikáty, sú vhodné pre námorný priemysel, miesta s extrémnymi poveternostnými podmienkami atď.

výhodY MGO DOSIEK

 Tepelne odolný 1200 ° C
 Flexibilný a zároveň pevný
 Mrazuvzdorný
 Odolný voči nárazom
 Vodeodolný a hydrofóbny
 Antibakteriálny povrch
 Ekologický produkt
 Antialergický materiál
 Bez prchavých organických látok VOC
 Odolný voči plesniam, hlodavcom a roztočom

POUŽITIE MGO DOSIEK

 Vonkajšie steny exteriérov
 Závesné steny a stropy
 Vnútorné steny interiérov
 Deliace priečky
 Systémy vyvýšených podláh
 Miesta vystavené vode a vlhkosti
 Aplikácie obkladov a fasád
 Podstrešná krytina
 Parapety

protipožiarne VYUŽITIE MGO

 Požiarne steny
 Požiarne bariéry
 Izolácia chladiacich veží
 Izolácia požiarnych únikových ciest
 Časti požiarno-tepelno-zvukovej izolácie
 Pri výrobe protipožiarnych, šachtových dverí a nehorľavého nábytku

Montážny postup a aplikácia

Maghor® MgO konštrukčná doska od výrobcu NevPanel® možno rezať do hrúbky 10 mm kvalitným úžitkovým nožom. Hrúbku 12 mm a viac je možné rezať a tvarovať ručnou pílou alebo prenosnou horizontálnou pílou. Mali by sa použiť frézy s diamantovým hrotom, frézy na tvrdý betón alebo frézy so závitom z tvrdého kovu. Pre minimálnu tvorbu prachu sa odporúča použiť ostré a jemné frézy.

MgO dosky sa používajú s C-profilom U-profilom a M-profilom, pozinkovaným krabicovým profilom a dreveným profilom. Hrúbka plechu profilov by mala byť minimálne 0,6 mm a viac. MgO dosky majú rôzne detaily upevnenia v závislosti od oblasti ich použitia. Pri štandardnej aplikácii deliacej steny sú MgO dosky priskrutkované k vopred pripraveným profilom pomocou vhodných skrutiek.

Medzi doskami musí byť ponechaná medzera 3 mm. Špárovacia pasta sa nanáša na škárové medzery. Spojovacia páska je namontovaná na pastu. Na vyhladenie povrchu panelu sa na spojovaciu pásku a skrutky nanesie ďalšia tenká vrstva špárovacej pasty. Nakoniec sa celá oblasť nanesenej pastou na kĺby zarovná veľkou špachtľou a po zaschnutí sa následne povrch zahladí brúsením.

Vybudovaný systém deliacich stien je pripravený na plánovanú finálnu úpravu, ako je maľovanie, zavesenie tapiet, inštalácia obkladov atď. Všetky kovové komponenty systémov vystavené vysokej vlhkosti musia byť chránené antikoróznymi nátermi. Počas aplikácie sa uistite, že je povrch čistý a suchý. Na nanášanie farby sa odporúča použiť základný náter NevPanel N01 Primer Undercoat alebo ekvivalent. Všetky aplikácie pasty sa musia vykonávať pri vhodných teplotách (medzi +5 °C až +30 °C). Aplikácia musí byť vykonaná samostatne podľa návodu na inštaláciu výrobcu.

Pri montáži MgO dosiek sa používajú pozinkované alebo nerezové zápustné vrtáky alebo zápustné skrutky s ostrou špičkou. Skrutky sa upevňujú vo vzdialenosti 1,5 – 2,0 cm od bočnej strany panelu. Dĺžka skrutiek sa líši v závislosti od hrúbky panelu.

Zneškodnenie a odpad
MgO dosky nie su kategorizované ako nebezpečný odpad. Nepoužité dosky a prach sa považuje za stavebný odpad a zneškodňuje sa podľa miestnych podmienok.

Chcete sa stať našim B2B partnerom?